forex trading logo

Εικόνα

DSCN0032.JPG
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Την Παρασκευή 14/6/2013 πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης για το σχολικό έτος 2012-2013 στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων. Ο χώρος ήταν κατάμεστος από γονείς και τοπικούς φορείς που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και παρευρέθηκαν στη γιορτή.

Πριν την έναρξη της γιορτής η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Θεώνη Μαυροματίδου προέβη σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων και των καινοτόμων δράσεων που έλαβαν χώρα την φετινή  χρονιά καθώς επίσης και των διακρίσεων μαθητών που συμμετείχαν σε πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη μαθήτρια της Ε΄ Τάξης  Κεραμάρη Μαλένα που διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Φυσικής 2013. Επιπλέον έγινε αναφορά στον θεσμό της αειφορίας καθώς το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτόν για δεύτερη  συνεχή χρονιά . Επίσης,  ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και στην άριστη συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ,στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών , στην συμμετοχή του σχολείου σε προγράμματα του υπουργείου παιδείας και σε προγράμματα ΕΣΠΑ, στη συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μίλησε για ένα σχολείο αποτελεσματικό, διαθεματικό , διαπολιτισμικό. Η Διευθύντρια του σχολείου αναφέρθηκε στο όραμα του σχολείου και στην κουλτούρα του υπογραμμίζοντας ότι το έμβλημα του είναι : «Μορφωμένα παιδιά με κριτική σκέψη». Ένα αποτελεσματικό σχολείο που τολμά να υλοποιεί ποιοτικές καινοτόμες δράσεις. Ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν «χαρούμενα ευτυχισμένα και υγιή παιδιά», ένα σχολείο ΕΑΕΠ με 30 δασκάλους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δάσκαλοι  ενίσχυσης ελληνομαθειας ,  ειδικής αγωγής, μουσικής, πληροφορικής ,εικαστικών, θεατρικής αγωγής, γυμναστικής, αγγλικής, γερμανικής και γαλλικής γλώσσας.

Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία της η Διευθύντρια του σχολείο ,ξεκίνησε η γιορτή που ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας δασκάλων και μαθητών υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Κέλλυς  Χρυσογόνου και της καθηγήτριας Μουσικής Μαρίας Τσαπουρνή. Οι μαθητές μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα έδρασαν ,έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν στα μοτίβα των  αξέχαστων  ελληνικών  ταινιών  και υποδύθηκαν ρόλους σπουδαίων πρωταγωνιστών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Αξιοσημείωτο είναι  ότι συμμετείχαν όλοι οι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου. Τα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα  διασκέδασαν το κοινό αποσπώντας το χειροκρότημα του. Καταλήγοντας, μέσα από τη λάμψη των βεγγαλικών που πλαισίωσε το φινάλε της σχολικής εορτής , γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχήθηκαν σε όλους «καλό καλοκαίρι»!

                                                                                                     Η διευθύντρια

                                                                                                Θεώνη Μαυροματίδου

Πρόγραμμα

(τα τμήματα με σειρά εμφάνισης)

 

Α1 : Η Κόμισσα της Κέρκυρας (χορευτικό)

Β2: Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο (χορευτικό)                                  

Γ1: Οι κυρίες της αυλής (θεατρικό), Γοργόνες και μάγκες (χορευτικό)

Γ2: Κορίτσια για φίλημα (χορευτικό)

Δ2: Η νεράιδα και το παλικάρι (θεατρικό)

Δ1: Μια ελληνίδα στο χαρέμι  (θεατρικό)

Α2: Οι θαλασσιές οι χάντρες (χορευτικό)

Δ1: Κάτι να καίει (χορευτικό)

Ε1: Χτυποκάρδια στο θρανίο (θεατρικό)                  IMG_2255.jpg

Β1: Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (χορευτικό)

ΣΤ1: Δεσποινίς διευθυντής (θεατρικό)

Β3:Η Αλίκη στο ναυτικό

ΣΤ1: Υπάρχει και φιλότιμο (θεατρικό)

Β2:Η αρχόντισσα και ο αλήτης

ΣΤ2: Φωνάζει ο κλέφτης

ΣΤ2: Της κακομοίρας

Ε2: Μια τρελή τρελή οικογένεια

 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων

 

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά

ταξιδεύοντας στα χρυσά χρόνια

του ελληνικού κινηματογράφου

  

Ιούνιος 2013

  

Λίγα λόγια για τις ταινίες

 

Είναι, μάλλον, περιττές οι συστάσεις όταν αναφερόμαστε στις ελληνικές ταινίες. Εικόνες και ατάκες που έχουν ξεπεράσει το συγκεκριμένο χρονικό τους ορίζοντα και έχουν καταφέρει να γίνουν παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Δεν αποτελεί αίνιγμα το που έγκειται η διαχρονικότητά τους. Επιλέγοντας απλές θεματικές, οι δημιουργοί πλάθουν την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας τη βαθύτερη νοοτροπία και ιδιοσυγκρασία του λαού. Με αυτό τον τρόπο κατορθώνουν να αποτυπώνουν το σύγχρονό τους κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο και ταυτόχρονα να προσεγγίζουν κάθε εποχή, αφού προβάλλουν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του Έλληνα πολίτη.

 

IMG_2302.jpg IMG_2188.jpg
 
 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.