forex trading logo

Εικόνα

DSCN0056.jpg
Εκπαιδευτικές Επισκέψεις
Εκδρομή στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Η εκδρομή της Στ΄τάξης του σχολείου μας στη Δημητσάνα, ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη φύση και ταυτόχρονα να γνωρίζουν επαγγέλματα του παρελθόντος! Στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης τα παιδιά επισκέφθηκαν αρχικά το βυρσοδεψείο, το οποίο είναι χωρισμένο σε ζώνες που αντιστοιχούν στα διάφορα στάδια επεξεργασίας των δερμάτων. Έπειτα, παρακολούθησαν τη ρυθμική κίνηση του μπαρουτόμυλου και τέλος επισκέφθηκαν τη νεροτριβή και τον αλευρόμυλο με την οριζόντια φτερωτή. Ύστερα, οι μαθητές έκαναν μια βόλτα στο χωρίο και γευμάτισαν σε τοπική ταβέρνα.

 

Μπορεί να είναι εικόνα καταρράκτηςΜπορεί να είναι εικόνα 8 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Στις 11 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελευσίνας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν να ξετυλίγονται μπροστά τους θησαυροί από τη Γεωμετρική, την Αρχαϊκή, την Κλασική και τη Ρωμαϊκή εποχή, τις ιστορικές περιόδους, δηλαδή, που πραγματεύονται όλη τη χρονιά στο μάθημα της Ιστορίας. Ο επίσκεψη ενθουσίασε τα παιδιά. Από τη μια ήταν ο χώρος που έκρυβε τόσα μυστικά: μύθους, παραδόσεις, γεγονότα του ιστορικού μας παρελθόντος και μνημεία ανεκτίμητης ομορφιάς. Από την άλλη οι μικροί μαθητές και μαθήτριες που μεταμορφώθηκαν σε μικρούς αρχαιολόγους και ανέλαβαν οι ίδιοι/ες να γίνουν κυνηγοί της γνώσης μέσα από την ενεργητική ακρόαση, την ουσιαστική παρατήρηση των μνημείων και των εκθεμάτων και την αναζήτηση και καταγραφή, από μέρους τους, των πληροφοριών. Τα παιδιά συγκινήθηκαν με τον μύθο της θεάς Δήμητρας και της κόρης της, ένιωσαν δέος μπροστά στα απομεινάρια του ιερού χώρου, άφησαν τη φαντασία τους να ταξιδέψει μπροστά στην είσοδο του κάτω κόσμου, ενώ θύμωσαν ως Έλληνες όταν άκουσαν την ιστορία της Ελευσίνιας Καρυάτιδας που κι αυτή, όπως οι Καρυάτιδες της Ακρόπολης, έχει κλαπεί και βρίσκεται σε μουσείο της Αγγλίας. Πολλά είδαν και έζησαν τα παιδιά σε αυτήν την επίσκεψη. Είδαν και έζησαν ένα κομμάτι του ιστορικού μας παρελθόντος να αποκαλύπτεται μπροστά τους.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Intelligence-lab

Τη Δευτέρα 8/4/24 οι Ε' τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Intelligence-lab στην Κόρινθο για να γνωρίσουν βιωματικά τις επιστήμες και συγκεκριμένα το μάθημα της φυσικής με το οποίο ήρθαν φέτος σε επαφή. Το επιστημονικό κέντρο παιδικών πειραμάτων φιλοξενησε τους μαθητές μας και παρουσίασε πειράματα που αφορούν την ύλη των σχολικών εγχειριδίων και όχι μόνο. Η βιωματική προσέγγιση, η ενεργή επαφή με υλικά, εργαλεία και μηχανήματα οδήγησε στην κατανόηση των φαινομένων μέσω της διερεύνησης, του λάθους και της αυτενέργειας. Ας ωθήσουμε τα παιδιά να νιώσουν ότι οι Φυσικές Επιστήμες είναι ο κόσμος γύρω μας που για να τον κάνουμε καλύτερο πρέπει πρώτα να τον κατανοήσουμε!

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που μελετούν και νοσοκομείοΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Global Arts
Η εκδρομή των μαθητών της Α' και Β' τάξης του δημοτικού σχολείου μας στο εκπαιδευτικό κέντρο Global Arts Studios στην Κόρινθο, ήταν μια μοναδική εμπειρία γεμάτη δημιουργικότητα! Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε δύο ξεχωριστές δραστηριότητες που τους έκαναν να ανακαλύψουν τον κόσμο της τέχνης με νέο και διασκεδαστικό τρόπο.
Η πρώτη δραστηριότητα αφορούσε τη ζωγραφική προσώπου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν πρόσωπα με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη, η οποία γινόταν βήμα βήμα. Στο τέλος όλοι έδειξαν τις ζωγραφιές τους και πήραν μαζί τους τις φανταστικές δημιουργίες τους!
Η δεύτερη δραστηριότητα αφορούσε στη δημιουργία παραμυθιού. Οι μαθητές σε έναν παραμυθενιο χώρο κλήθηκαν να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, δημιουργώντας χαρακτήρες και κόσμους με τη χρήση χρωμάτων, σχεδίων και φαντασίας. Τα παραμύθια τους έλαβαν ζωή, και οι μικροί συγγραφείς αισθάνθηκαν υπερήφανοι για τις δημιουργίες τους.
Αυτές οι δύο δραστηριότητες ενέπνευσαν τους μαθητές και τους άνοιξαν νέους δρόμους στον κόσμο της τέχνης και της φαντασίας.
 
 
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Την Παρασκευή 8/3/24 οι τάξεις Γ και ΣΤ του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και παρακολούθησαν προγράμματα σχετικά με τον αθλητισμό και τη ρομποτική αντίστοιχα. Η Γ τάξη γνώρισε το άθλημα ColpBol και ήρθε σε επαφή με τον σπουδαίο θεσμό των Παραολυμπιακών αθλημάτων και αγώνων. Η ΣΤ τάξη παρακολούθησε πρόγραμμα ρομποτικής (STEAM education), μαθαίνοντας και εφαρμόζοντας πρακτικές χειρισμού ενός ρομπότ. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή που συνδύασε γνώσεις και διασκέδαση!

 

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που μελετούνΜπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που μελετούν

 
Παρακολούθηση μουσικοθεατρικής παράστασης

Την Τρίτη 20/02/24 οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο για να παρακολουθήσουν την μουσικοθεατρική παράσταση "Ο κύριος Πνευμόνος". Η Φιλαρμονική Λουτρακίου ταξίδεψε τους μαθητές μας στη μαγική χώρα των πνευστών "Φυσοπεραχώρα" και τους χάρισε μια υπέροχη εμπειρία μουσικής και θεάματος!

 

 
Εκπαιδευτική επίσκεψη σε οινοποιείο
Την Πέμπτη 26/10 η Ε' και Στ' τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Οινοποιείο «Παλυβού»
στη Νεμέα Κορινθίας.Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους
αμπελώνες, να μάθουν πληροφορίες για την παραγωγή του κρασιού και άλλων παράγωγων
του σταφυλιού, να μιλήσουν για τους αρχαιοελληνικούς μύθους που συνδέονται με την περιοχή
και τέλος να κεραστούν μουστοκούλουρα και σταφίδες.
 
 
Εκπαιδευτική επίσκεψη σε φαρμα

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξεων επισκέφτηκαν την φάρμα «Άμπελος Βοχαϊκού».

Κατά την επίσκεψή τους γνώρισαν διάφορα ζώα, πολλά εκ των οποίων είναι διασωσμένα.

Έμαθαν για την ιστορία τους, τον τρόπο ζωής τους, τη φροντίδα και τη διατήρηση της ευζωίας τους.

Έκαναν περίπατο στη φύση και συνάντησαν λάμα, άλογα, πόνυ, κατσικάκια, φασιανούς, κύκνους και πολλά άλλα υπέροχα ζώα.

Επίσης, παρακολούθησαν σεμινάριο μελισσοκομίας και ιπποκομίας.

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομοΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και πιάνο

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ
Τα παιδιά της Δ΄ τάξης, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, επισκέφτηκαν ένα εργαστήρι κεραμικής και μία έκθεση με παλιά αντικείμενα. Εκεί εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά των παλιών θησαυρών. Έμαθαν, μάλιστα, ότι οι άνθρωποι του παρελθόντος δεν πετούσαν τίποτα, απλά το χρησιμοποιούσαν διαφορετικά. Έτσι κατάλαβαν ότι η ανακύκλωση παρόλο που είναι καινούρια λέξη στα λεξικά, υπήρχε από πάντα στη ζωή των ανθρώπων. Επίσης, έμαθαν για τις τεχνικές επεξεργασίας του πηλού. Μάλιστα, έφτιαξαν τα δικά τους αγγεία από πηλό και το χάρηκαν πολύ!
 
 
395962079_292209757013524_6234902113568117196_n.jpg395994289_292209790346854_1257752887831164667_n.jpg395996907_292209787013521_798849723801954914_n.jpg396146380_292209873680179_2713777850317898449_n.jpg
 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.