forex trading logo

Εικόνα

DSCN0032.JPG
Δράσεις Τάξεων
Δενδροφύτευση στα Πευκάκια

Η πρωτοβουλία της Motor Oil για δενδροφύτευση στα Πευκάκια αποτέλεσε μια σημαντική ενέργεια υπέρ της φύσης και του περιβάλλοντος. Οι μαθητές της Δ και Στ τάξης συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, φυτεύοντας δέντρα και δημιουργώντας έτσι έναν πιο πράσινο και βιώσιμο χώρο. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, επιδεικνύεται η σημασία της φύσης και η ανάγκη για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, προάγοντας έτσι μια βιώσιμη μελλοντική προοπτική!

 

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και δέντροΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, χαμογελάει και κείμενο που λέει "O Φροντίζω/@ Φροντίζω WOTOROIL MOTOROIL γατοΠεριβάλλον yIa"

 

 

 
Γερμανικά Χριστουγεννιάτικά έθιμα

Καλά Χριστούγεννα με γερμανικά έθιμα

Στη Γερμανία η περίοδος των Χριστουγέννων είναι γεμάτη από όμορφα έθιμα, παραδόσεις, μουσικές, γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

Με τα τμήματα των Γερμανικών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου και 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων γνωρίσαμε πολλά από αυτά.

Οι μαθητές/μαθήτριες όλων των σχολείων συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουμε ένα κοινό Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο. Πολλοί/-ές από αυτούς/ες βρήκαν μόνοι/ες τους/τες πληροφορίες, εικόνες και βίντεο, ενώ σε άλλα σχολεία αυτό το κάναμε μαζί στην αίθουσα της πληροφορικής.

Το αποτέλεσμα βγήκε καταπληκτικό. Το πιο σημαντικό όμως ήταν η ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και πως γνώρισαν ενεργά ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού των Γερμανόφωνων χωρών διασκεδάζοντας παράλληλα.

Μπορείτε να το απολαύσετε όλοι πατώντας πάνω σε κάθε ένα από τα 24 παραθυράκια.

https://calendar.myadvent.net/...

Με τις καλύτερες ευχές μου για υγεία , προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αγάπη και ζεστασιά.

Η υπεύθυνη των τμημάτων Γερμανικών

Παναγιώτα Τενέντε

https://calendar.myadvent.net/...

4.jpg

 
Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της  Ε2 τάξης έκαναν ένα βήμα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης προς τα άτομα που έχουν δυσκολίες ακοής - ομιλίας και προσπάθησαν να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με εναλλακτική μέθοδο. Αφιέρωσαν χρόνο στην εκμάθηση της Νοηματικής Αλφαβήτου και κατάφεραν να πραγματοποιήσουν σύντομους διαλόγους μεταξύ τους, αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα φιλίας.

 _αλφαβητος.jpg

 




Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.