forex trading logo

Εικόνα

DSCN0211.JPG
Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή
Η εκδρομή της ΣΤ΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων στις 27/5 ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους μαθητές! Η επίσκεψη ξεκίνησε με μία σύντομη περιήγηση στον Εθνικό Κήπο κι αμέσως μετά τα παιδιά παρακολουθησαν την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων στην Πλατεία Συντάγματος. Έπειτα ακολούθησε υποδοχή από την ξεναγό, η οποία τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Βουλής των Ελλήνων, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους έως σήμερα. Ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της, τους θεσμούς και τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα εκεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίσκεψη στην Αίθουσα της Ολομέλειας, όπου οι μαθητές έμαθαν πώς πραγματοποιούνται οι συζητήσεις και οι ψηφοφορίες των νομοσχεδίων. Ήταν μια μοναδική εμπειρία να βρεθούν στον χώρο όπου λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα.
Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στις διάφορες αίθουσες του κτιρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα τέχνης και ιστορικά αντικείμενα. Οι τοιχογραφίες και οι πίνακες που κοσμούν τους τοίχους της Βουλής τους εντυπωσίασαν με την καλλιτεχνική τους αξία και την ιστορική τους σημασία. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να εκφράσουν τις απορίες τους. Η ξεναγός απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις, δίνοντας στους μαθητές μια βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας και της σημασίας της Βουλής των Ελλήνων.
Η εμπειρία αυτή όχι μόνο ενίσχυσε τις γνώσεις των μαθητών για την ιστορία και τη λειτουργία του πολιτεύματος, αλλά τους ενέπνευσε και με την αίσθηση της συμμετοχής στη δημοκρατική διαδικασία. Η εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση του μαθήματος της ιστορίας της ΣΤ' με την πραγματική ζωή και να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά!
 
 
 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.