forex trading logo

Εικόνα

DSCN0026.JPG
Διάλεξη για το νερό

Διάλεξη για το νερό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26-11-2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1 Δημοτικού σχολείου Αγίων Θεοδώρων. Προσκεκλημένος ο κ. Βαγενάς Δημήτριος καθηγητή Περιβαλλοντικών συστημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έτσι άνοιξε ένας κύκλος διαλέξεων που θα γίνουν στο σχολείο που θα αφορούν την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφορίας. Οι διαλέξεις αυτές  έχουν σκοπό την δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών  των παιδιών απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

Ο κ. Βαγενάς άνοιξε την ομιλία του εξηγώντας πως «ο πλανήτης γη αποτελείται κυρίως από νερό. Το μεγαλύτερο μέρος σκεπάζεται από ωκεανούς. Έχει επίσης λίμνες ποτάμια και υπόγεια νερά. Τόνισε πως όλη η ζωή επάνω στη γη εξαρτάται από αυτό. Είναι πολύτιμα όμως εμείς δεν φροντίζουμε να τα διατηρούμε καθαρά. Σε πολλούς τόπους είναι μολυσμένα.

Στη συνέχεια μίλησε για τον κύκλο του νερού. Αναφέρθηκε στην εκμετάλλευση του από τις ανθρώπινες κοινωνίες και την διαχείριση των υδάτινων πόρων.Εστίασε στην χρήση του νερού στην Ελλάδα, για τα φράγματα και τον βιολογικό καθαρισμό. Τέλος παρουσίασε στα παιδιά video το νέου τύπου  βιολογικό φίλτρο που κατασκεύασε για την βιολογική επεξεργασία του πόσιμου νερού που λειτουργεί στο νομό Αχαΐας επιτρέποντας στου κάτοικους της περιοχής να πίνουν με ασφάλεια νερό από τη βρύση.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον  και προσοχή την διάλεξη, απόκτησαν νέες γνώσεις προβληματίστηκαν κινητοποιήθηκε το ενδιαφέρον τους μέσα από βομβαρδισμό ερωτήσεων.

Ο καθηγητής τους επεσήμανε πως μπορούν και αυτοί να κάνουν πολλά χρήσιμα πράγματα για να σώσουν την γη , πως έχουν τη δύναμη αλλά χρειάζεται να θέτουν στόχους και να τους πραγματοποιούν με πολλή δουλειά και γνώση.

Η πείρα μας, ως εκπαιδευτικοί,  λέει πως τα παιδιά δεν είναι απλώς πρόθυμα αλλά και ανυπόμονα να παίξουν τον δικό τους ρόλο. Όμως  γι αυτό  χρειάζονται ενθάρρυνση και το σπουδαιότερο την αίσθηση πως έχουν πραγματικά τη δύναμη να κάνουν πράγματα.

Ευχαριστούμε τον καθηγητή κ. Βαγενά για την ενημέρωση την έμπνευση και την ενθάρρυνση που πρόσφερε στα παιδιά του σχολείου μας.

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.