forex trading logo

Εικόνα

Χαμόγελο_του_παιδιού_2.jpg
Tα οικοσυστήματα του Κορινθιακού και Σαρωνικού

Για τα οικοσυστήματα του Κορινθιακού και Σαρωνικού και για την προστασία τους ενημερώθηκαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου την Δευτέρα 3/12 από τον κ.Θεόδωρο Μαυραγάνη Ιχθυολόγο Περιβαλλοντολόγο. Λίγα λόγια από τον ίδιο.

''Οι μαθητές ήταν ενεργητικοί στην παρουσίαση και με εμφανή προβληματισμό στο τέλος όπου ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το αντικείμενο. Η παρουσίαση είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές στην ρύπανση των τοπικών θαλάσσιων οικοσυστημάτων και συγκεκριμένα στην προστασία των απειλούμενων ειδών τους .

Η παρουσίαση εμπεριείχε στοιχεία οικολογίας των συστημάτων χλωρίδας και πανίδας αλλά και γεωγραφικά σχετικά με τους κόλπους. Έμφαση δόθηκε στη προστασία των φυσικών τοπίων καταρχήν από τη παράκτια ζώνη και προς τη πελαγική ζώνη αλλά και στους απειλούμενους πληθυσμούς των ειδών προς εξαφάνιση, θαλάσσια χελώνα caretta, τη μεσογειακή φώκια monachus και τους τρεις πληθυσμούς ειδών δελφινιών του κορινθιακού κόλπου.  Μνεία, επίσης έγινε για τη πρόσφατη σύλληψη μικρής φάλαινας στη περιοχή του κορινθιακού.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ερωτήσεις αλλά και προσωπικά βιώματα στη διάρκεια της παρουσίασης, επίσης ανέπτυξαν τις διαδικασίες καθαρισμών σε τοπικά οικοσυστήματα που πραγματοποίησαν στο παρελθόν. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια διαφανειών στο powerpoint, προτζέκτορα και μικροφωνικού εξοπλισμού, η οποία συμπεριέλαβε εκτός από το θεωρητικό κομμάτι φωτογραφίες από τα οικοσυστήματα με τη χλωρίδα και τη πανίδα, αλλά και από το σπάνιο αισθητικό κάλος των περιοχών''.

Ευχαριστούμε τον κ. Θεόδωρο Μαυραγάνη για την πολύτιμη ενημέρωση και παρουσίαση του.

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.