forex trading logo

Εικόνα

DSCN0021.JPG
Συγχαρητήρια επιστολή του Σχολικού Συμβούλου Μουσικής

Θέμα : «Συγχαρητήρια»

Με το παρόν έγγραφο, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου Συγχαρητήρια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, που έλαβε το 1o ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ESR για τη συμμετοχή «Επικοινωνίας μέρα», στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού « Κάν' το ν' ακουστεί 2017», που πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Μαρτίου 2017 στο Ρέθυμνο Κρήτης.
Η εξαίρετη προσπάθειά σας και η συνακόλουθη βράβευση αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και αποδεικνύουν πως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της μουσικής γνώσης είναι οι ειδικοί εκπαιδευτικοί της Μουσικής, ιδιαίτερα στο Δημοτικό, καθώς απαιτούνται αυξημένα επιστημονικά και παιδαγωγικά προσόντα από την πλευρά του εκπαιδευτικού.
Αν θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν τα εφόδια για μια ποιοτική ζωή στο μέλλον, καταλαβαίνουμε πως δεν αρκούν οι ευχές και οι μεγαλόπνοες ιδέες. Η εκπαιδευτική πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται με περισσότερη προσοχή τους ειδικούς εκπαιδευτικούς της Μουσικής που βιώνουν εκ των έσω την κατάσταση και άρα είναι οι πλέον αρμόδιοι να καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τη διδασκαλία του μαθήματος της μουσικής στο Δημοτικό Σχολείο.
Με δεδομένο ότι η Μουσική Εκπαίδευση διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη σφυρηλάτηση της προσωπικότητας των νέων και στη θωράκιση της ψυχικής τους υγείας, απαιτείται να προσεχθούν οι περιπτώσεις έλλειψης καθηγητών μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία, εφόσον στις πολύ μικρές ηλικίες τα οφέλη της μουσικής είναι μονιμότερα στη διάπλαση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς.
Οι ανωτέρω επισημάνσεις μου, αφορμής δοθείσης με τη βράβευση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, εκπηγάζουν από την αίσθηση ευθύνης της θέσης μου ως στελέχους της Εκπαίδευσης και του συνακόλουθου κοινωνικού μου ρόλου και στοχεύουν να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του έργου που παράγεται μέσα στην τάξη και συνάμα να προστατέψουμε τη ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

 

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ 16
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.