forex trading logo

Εικόνα

893497_10200297421749753_500639016_o.jpg
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ? ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Κ.Π.Ε. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές της Δ' τάξης επισκέφθηκαν το Ναυτικό Όμιλο Κιάτου για να συμμετάσχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Κέντρου Σικυωνίων «Κορινθιακός.....ανακαλύπτοντας τη μικρή μας θάλασσα».
Αρχικά ,οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον «θαλάσσιο κόσμο» του Κορινθιακού κόλπου καθώς και την ιδιαίτερη σημασία του από οικολογικής, οικονομικής, κοινωνικής άποψης. Συζήτησαν για τις επιπτώσεις που έχουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες στο θαλάσσιο οικοσύστημα ( απειλούμενα είδη, ρύπανση, υπεραλίευση ) καθώς και την ανάγκη διατήρησης ευαίσθητων οικοσυστημάτων όπως τα λιβάδια της Ποσειδωνίας. Εντυπωσιάστηκαν μαθαίνοντας για την συνύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών ειδών δελφινιών στον Κορινθιακό κόλπο και ενθουσιάστηκαν παρατηρώντας εικόνες των πανέμορφων κοραλλιών του. Έγινε αναφορά στην ιστιοπλοΐα και ζωντανή παρουσίαση του σκάφους Optimist και των μερών του. Οι μαθητές έδεσαν βασικούς κόμπους της ιστιοπλοΐας αφού προηγήθηκε σχετική επίδειξη .Τέλος , ακολούθησαν δραστηριότητες κοντά στη θάλασσα που είχαν σχέση με τη Μετεωρολογία , τη χλωρίδα , την πανίδα, τη ρύπανση του Κορινθιακού κόλπου.
Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια τους σχολείου κ. Μαυροματίδου Θεώνη και οι εκπαιδευτικοί της τάξης Φραντζή Αγγελική και Τσέρτου Κωνσταντίνα.
Ήταν μια από τις καλύτερες εκπαιδευτικές επισκέψεις της Δ' τάξης ! Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Σικυωνίων!

 

ΚΠΕ ΣΙΚ

 

ΚΠΕ ΣΙΚ 1

 

ΚΠΕ ΣΙΚ 2

 

ΚΠΕ ΣΙΚ 4

 

ΚΠΕ ΣΙΚ 5

 

ΚΠΕ ΣΙΚ 6

 

ΚΠΕ ΣΙΚ 7

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.