forex trading logo

Εικόνα

christmas_5.JPG
Επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 οι μαθητές και μαθήτριες της Ε' Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχοντας στην ξενάγηση και τις σχετικές δραστηριότητες που είχαν προετοιμάσει οι υπεύθυνοι της σχολής.
Αρχικά, ενημερώθηκαν για είδη καλλωπιστικών και θεραπευτικών φυτών που υπήρχαν εκεί , τα γνωρίσματα και τις ιδιότητές τους. Προμηθεύτηκαν ειδικό φυτολόγιο το οποίο περιέχει οδηγίες για να το διαμορφώσουν με βάση τις επιθυμίες και προτιμήσεις τους. Επίσης, στα πλαίσια της συγκεκριμένης δραστηριότητας κάθε παιδί είχε τη δυνατότητα να φυτέψει σπόρους σε κυπελλάκι με χώμα το οποίο πήρε σπίτι του, για να παρακολουθεί τη διαδικασία ανάπτυξης του φυτού.
Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν το εργαστήρι μελισσοκομίας του πανεπιστημίου και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής του μελιού και άλλων προϊόντων μελισσοκομίας. Γνώρισαν, επίσης, τη διαδικασία παραγωγής του μεταξιού από τους μεταξοσκώληκες. Έπειτα ,επισκέφτηκαν την προθήκη της ελιάς του Πλάτωνα.
Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά διάφορα είδη ψαριών στους χώρους με τα ενυδρεία της σχολής. Το τελευταίο κομμάτι της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης περιελάμβανε περιήγηση σε αγρόκτημα , όπου τα παιδιά είδαν από κοντά αγελάδες και πρόβατα και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία προμήθειας των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Οι μαθητές έμειναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από όσα είδαν και έμαθαν, διατυπώνοντας θετικές κριτικές και εκφράζοντας την επιθυμία για τη συμμετοχή τους σε παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα μελλοντικά.

 

geoponiko panepis 1

 

geoponiko panepis 2

 

 

geoponiko panepis 3

 

geoponiko panepis 4

 

 

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.