forex trading logo

Εικόνα

P1010029.JPG
1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

afisa_001.jpg

Για πρώτη φορά φέτος θα διοργανωθεί στη σχολική μας μονάδα ο πρώτος Μαθητικός Διαγωνισμός  Ορθογραφίας. Στον διαγωνισμό θα πάρουν μέρος όλοι μαθητές των τμημάτων του σχολείου. Κάθε μαθητής θα εξεταστεί σε ύλη ανάλογη με το επίπεδο της τάξης στην οποία φοιτά. Οι μαθητές που θα ξεχωρίσουν από κάθε τμήμα θα κερδίσουν από ένα Ορθογραφικό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του καθηγητή γλωσσολογίας, Γεώργιου Μπαμπινιώτη.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για την πολύτιμη στήριξη που προσέφερε στην οργάνωση του διαγωνισμού και για την χορήγηση των ορθογραφικών λεξικών.

Λίγα λόγια για τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη:
Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης του Δημητρίου είναι Έλληνας γλωσσολόγος, φιλόλογος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναγορεύτηκε επίσης «Άρχοντας Διδάσκαλος του Γένους» από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στο ευρύ κοινό είναι ιδιαίτερα γνωστός λόγω του λεξικού της νέας ελληνικής γλώσσας που κυκλοφόρησε το 1998.

 

images.jpg

 

 

 

lexiko.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.