forex trading logo

Εικόνα

Χαμόγελο_του_παιδιού_2.jpg
Let's do it for Greece 2015

«Κτίζοντας τον εθελοντισμό στα σχολεία»

Η συγκεκριμένη δράση η οποία διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη χώρα μας και έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας .Απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής-εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση καθάρισαν, εξωράισαν και ανέδειξαν την αισθητική των σχολείων τους. Ένα από αυτά τα σχολεία ήταν και το δικό μας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, που το έμβλημα του είναι η αειφορία, η καινοτομία και ο σεβασμός στο περιβάλλον.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν την εβδομάδα της 20ης Απριλίου και πραγματοποιήθηκαν τόσο μέσα στο χώρο του σχολείου όσο και έξω από αυτόν. Συγκεκριμένα οι μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια του διδακτικού προσωπικού υλοποίησαν τα εξής:
? Φύτεψαν καλλωπιστικά αλλά και αρωματικά φυτά στον προαύλιο χώρο του σχολείου, αλλά και στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του χωριού.
? Καθάρισαν τμήμα της παραλίας των Αγίων Θεοδώρων
? Οργάνωσαν και καθάρισαν την αυλή του σχολείου αλλά και τις τάξεις τους.
? Ζωγράφισαν και έβαψαν τους εξωτερικούς χώρους του σχολείου με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
? Παρουσίασαν σύντομα θεατρικά δρώμενα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.
? Παρακολούθησαν βίντεο και διάβασαν κείμενα (παραμύθια, άρθρα κ.α.) που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση τους για την προστασία του περιβάλλοντος.
? Δημιούργησαν αφίσες με συνθήματα για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.
? Αξιοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά δημιουργώντας διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και μουσικά όργανα στο μάθημα της μουσικής.
? Έγραψαν δικά τους κείμενα για το περιβάλλον και την προστασία του.
Ο χώρος του 1ο Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων μετατράπηκε σε πεδίο δράσης, εθελοντισμού, καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. . .
«Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι μας... Φυσικά και θα πάμε μαμά!!!»
Αυτό ήταν το σχόλιο ενός παιδιού στην πρόσκληση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων, για να φυτευτούν καλλωπιστικά φυτά στα παρτέρια του προαυλίου χώρου και να ζωγραφιστούν οι άχρωμοι τοίχοι του σχολείου μας.

 

 

 

yimg-571556248-1--1905354981  yimg-566616712-1-1834976421

 

 

for greece5 for Greece4

 

 

for Greece3  for Greece2

 

For Greece1

 

 

 

 

 

 

 

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.