forex trading logo

Εικόνα

GDA_1849.jpg
Δ'τάξη-Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Είμαστε η Δ' τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων. Στις 5 Φεβρουαρίου 2015 πήγαμε εκδρομή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.. είδαμε μια περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) δημιουργήθηκε το 1993 και μας δείχνει τον αρχαίο κόσμο. Δουλειά του είναι η προβολή της ελληνικής ιστορίας και του ελληνισμού. Χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως είναι η εικονική πραγματικότητα, οι τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, τα πολυμέσα και το διαδίκτυο. Αυτό γίνεται για να έρθουμε σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, την καλλιέργεια γνώσεων και την πνευματική ανάταση.
Μόλις μπήκαμε τραβήξαμε εικόνες με τα playmobil και καθήσαμε στην αίθουσα του φαγητού. Στη συνέχεια μπήκαμε σε ένα δωμα΄τιο όπου μας εξήγησαν τι θα κάνουμε και τι θα δούμε. Έτσι μπήκαμε μέσα στον θόλο όπου μας είπαν που να κάτσουμε. Ένας κύριος μας έδωσε οδηγίες για τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Άρχισε η ξενάγηση στην αρχαία Μίλητο, με ξεναγό μας έναν αμφορέα. Φτάνοντας βγήκαμε στο λιμάνι των Λεόντων στην αρχαία Μίλητο. Στην είσοδο της πόλης ήταν δύο λιοντάρια που δεν έχουν διασωθεί και από αυτά έχει πάρει το όνομά του το λιμάνι. Πήγαμε στο Δελφίνιο όπου συναντήσαμε τρεις πλάκες με τα ονόματα των τουριστών και των πολιτών. Μετά είδαμε τα αρχαία σπίτια, την αρχαία πόλη και την αρχαία Βουλή. Στη συνέχεια πετάξαμε πάνω από τον ναό του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο με χωρητικότητα 5.000 άτομα και το αρχαίο στάδιο με χωρητικότητα 15.000 άτομα. Τέλος πήγαμε στην αρχαία αγορά όπου και πετάξαμε μέσα από τη φωτιά του βωμού του Απόλλωνα και φύγαμε με ένα αμπορικό καράβι για την Αθήνα.
Ήταν μία τέλεια ξενάγηση και θα ήθελα να ξαναπάω!

 

Σιούτης Δημήτριος, μαθητής του Δ2.

 

ιδρ.μειζ.ελλΔ  ιδρ.μειζ δ2

 

 

ιδρ.μειζ δ 1 

 


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla themes  Valid XHTML and CSS.